Under året arrangerar vi flera olika aktiviter med den gemensamma nämnaren att alla kan vara med. Oavsett om du är elitmotionär eller nybörjare så anpassar vi intervaller och andra träningar för alla nivåer. Detaljerad information om datum och tider kommuniceras via Instagram och Facebook, håll utkik där för senaste informationen.

Torsdagsintervaller

Säsongspremiär torsdag 22 februari
Under vår-, sommar-, – och höstsäsongen kör vi löppass i form av intervallträning på torsdagskvällar. Vi utgår oftast från värmestugan på Lassalyckan.

Medlemmar och alla som vill prova på vår är välkomna. Passet är upplagt så att alla kan vara med efter egen förmåga. Passet leds av en ledare som bestämmer intervallupplägget för kvällen. Det kan variera mellan korta intervaller, långa intervaller, backintervaller, tröskelpass etc. Gemensamt är att alla passen tar 60-75 minuter inklusive uppvärmning och nedvarvning.

För medlemmar läggs passet ut som evenemang på Ulricehamns Triathleters interna medlemssida på Facebook. Är du inte medlem så hör gärna av dig via ett meddelande på Instagram eller via mail.
Håll utkik på våra sociala medier för med information om samlingsplatser, datum och tider.

Påskintervaller

Det har blivit tradition att varje år bjuda in till påskintervaller. Då är inte bara medlemmar välkomna utan alla som vill komma och springa med oss! Detta har blivit ett populärt evenemang där hela familjer kommer tillsammans. Barn, mammor, pappor, farmödrar, mostrar och kusiner, alla springer med målet att samla så många påskägg som möjligt! Det lag med flest påskägg vinner. Som grädde på moset brukar även självaste påskkycklingen dyka upp!

UpplÄGGet? Vi samlas och delar in oss i lag. Det finns flera olika rundor att springa med varierad distans, allt anpassat så att alla kan vara med. Självklart ser vi också till att det finns rundor så att man kan springa med vagn. Utmed rundan finns en skål med påskägg, när du springer förbi tar du upp ett och lägger vid ert lags samlingsplats. De som har samlat flest ägg efter 30 minuter vinner. Givetvis vinner ni alla de ägg man har samlat in!

För medlemmar läggs passet ut som evenemang på Ulricehamns Triathleters interna medlemssida på Facebook. Är du inte medlem så hör gärna av dig via ett meddelande på Instagram eller via mail.

Varmt välkomna!

Prova på Triathlon

Vi vill att alla ska testa alla grenar i triatlon på ett kul och kravlöst sätt utan krav på all “rätt” utrustning”.

Distanserna passar alla, oavsett ambitionsnivå och utrustning. Vi brukar utgå från Skotteks badplats.

Exempel på distanser som förekommit:

  • Simning, ca 300 meter.
  • Cykling på banvallen, ca 22 km
  • Löpning på banvallen, ca 4 km

Utrustning:

  • Våtdräkt (behövs ju inte om vattnet är varmt eller om du kan bita ihop den korta stund det tar att simma 300 meter)
  • En icke motordriven en- eller tvåhjuling att cykla med.
  • Kläder och skor att springa i. 

Med andra ord, man kan komma med nästan vilken utrustning som helst. Huvudsaken är att du får testa att göra tre olika grenar under samma träningspass och att du har kul!

Jullöpning

En adventshelg före jul bjuder vi in till en längre löprunda tillsammans (ca 1,5-2 timmar). Blir vi många så delar vi in oss i två grupper, ibland fler, så att du kan välja det tempo som passar dig. Rundan varieras, men trail- och skogslöpning är en garanti. I mitten av rundan eller i slutet fyller vi på med juligt tilltugg.

Detta brukar vara en härlig förmiddagsaktivitet där tempot hålls såpass lugnt så att du hinner prata en hel del med dina medlöpare.

U3 Vårcup

Någon klurig person i klubben brukar gilla att utmana både hjärnan och löptempot hos våra medlemmar. Upplägget varierar, men denna tävling brukar innehålla tre löpmoment, ett per vecka, där du ska fullfölja en definierad utmaning. Du har en vecka på dig att slutföra uppgiften att ta dig från A till B snabbast, kortast, med mest höjdmeter eller annan parameter som anges i tävlingsuppgiften.

Du ansvarar själv för att mäta och rapportera in ditt resultat. Tävlingsledaren presenterar sedan hur alla placerat sig. Den som deltar i alla tre löpmomenten har chansen att vinna. Det koras en kvinnlig och en manlig vinnare.